pannenkoekhuis

 

Elfje Lief en de elfjes uit Elfjesland

Het grote pannenkoekenfeest bij “de Oude Maas”(17)

 

Pinokkio had zijn uiterste best gedaan en hij had de felgekleurde paaseitjes overal verstopt. In de apenkooi, onder de glijbaan en zelfs onder de tafeltjes in het restaurant. In de bloembakken en in de keuken van Danny. Maar tenslotte hadden de elfjes alle eitjes gevonden. Elfje Boefje had de meeste eitjes. Hij had negentien eitjes in zijn mandje.
Toen alle eitjes gevonden waren, telden de elfjes er ruim vijftig. Drieënvijftig om precies te zijn. Elfje Lief had voorgesteld om ze te verdelen, zodat ieder elfje uiteindelijk tien eitjes kreeg. Er waren er daarna nog drie over en de elfjes waren het er helemaal mee eens dat deze voor Pinokkio waren.
‘Uh, nou dat is wel lief van jullie hoor, maar ik kan niet zo goed tegen chocolade, Ik krijg er buikpijn van,’ had Pinokkio gezegd.
‘Geen probleem hoor, dan verloten wij ze wel onder ons vijfjes,’ had elfje Lief voorgesteld. Ze waren het er allemaal mee eens geweest. Elfje Zon en elfje Bloem en elfje Bloem waren de gelukkige winnaars.

 

En nu was het alweer een paar dagen na Pasen.
‘Wat zullen we gaan doen elfje Lief?’ vraagt elfje Zon. ‘En wanneer gaan we eigenlijk weer terug naar het Kronkelbos? Naar de Karabouters en de professor?’
‘Tja, we zijn al weer een tijdje hier bij de Oude Maas …’ antwoordt Elfje Lief,
‘maar om eerlijk te zijn heb ik er nog niet zo over nagedacht.’
‘Nou wat mij betreft mogen we nog wel even blijven. Pinokkio heeft beloofd dat hij mij zou helpen met het bouwen van een echt vlot. Het schijnt dat zijn vader een hele goede timmerman is, dus ik denk wel dat hij ook weet hoe ik een goed en sterk vlot kan bouwen,’ zegt elfje Knutsel.
‘Wie…? Pinokkio?’
‘Nee… uh ja, die ook natuurlijk, maar ik bedoelde eigenlijk de vader van Pinokkio elfje Zon,’ zegt elfje Knutsel met een lach.
‘En wat ga je dan met dat vlot doen?’ vraagt elfje Lief.
‘Varen natuurlijk, wat dacht je dan?’
‘Varen? Maar waar wil je dan gaan varen?’
‘Op de Maas.’
‘Op de Maas? Maar dat is toch veel te gevaarlijk. Daar varen allemaal grote vrachtschepen en zo.’
‘Oh, nou Pinokkio zei dat dit wel zou mogen…’
‘Nou, ik denk niet dat dit zo verstandig is. Ik zal het wel eens navragen, maar ik heb er geen goed gevoel bij. Stel je voor dat zo’n vlot zinkt.’
Elfje Lief is niet blij met het plannetje van elfje Knutsel en Pinokkio. Ze neemt zich voor om eerst maar eens goed te gaan onderzoeken of dit eigenlijk wel een goed idee is.
‘Aan wie zou ik dat nou het beste kunnen vragen?’ mompelt ze. ‘In elk geval aan iemand die verstand heeft van varen met een vlot op de Maas.’


 

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)