WAS

 

 

Koningin Anistopera en Gompidee

Anistopera, koningin van Libellenland (36) slot 

Koning Anistorius is weer teruggekeerd in Libellenland. Hij is meteen naar de kamer van prinses Anistopera gegaan. Gelukkig gaat het al weer een stuk beter met haar. Haar rechtervleugel doet minder pijn en ze kan hem zelf al weer een beetje bewegen.
‘Is alles ook goed met jou papa?’ vraagt ze bezorgd. Ze ziet dat de koning vermoeid is.
‘Ja hoor, maak je over mij maar geen zorgen, ’zegt de koning. ‘Ik red me wel.’
‘Papa…’ zegt de prinses bijna fluisterend.
‘Ja… wat is er mijn kind?’ vraagt Anistorius.
‘Papa, als ik weer helemaal beter ben, dan zal ik koningin van libellenland worden.‘
‘Alleen als jij dat wilt Anistopera. Alleen als jij er klaar voor bent,’ antwoordt de koning.
‘Dat ben ik papa. Ik ben er helemaal klaar voor. Echt.’
‘Ik geloof je mijn dochter. Dit maakt me echt heel erg blij,’ zegt de koning en er blinkt een traan in zijn oog. ‘We gaan er een mooi feest van maken, dat beloof ik je.’

Een paar weken later is alles versierd in Libellenland. Het is zover. Het is de dag dat prinses Anistopera tot koningin Anistopera van Libellenland zal worden gekroond. De koning en de prinses hebben heel veel gasten uitgenodigd. Tsjé Mug en zijn muggen, Koningin Hommelia en de hommels, de vlinders, bijen, de waterjuffers en natuurlijk alle libellen en Pem de pad is zelfs de eregast op het kroningsfeest. Iedereen is vrolijk en er wordt overal uitbundig feest gevierd.
De koning en zijn dochter zijn nog in het paleis, waar de plechtigheid van de kroning elk moment kan beginnen. Dan klinkt er een luid applaus en de prinses komt aan de arm van de koning de grote paleiszaal binnen.
‘Leve de koning,’ klinkt het van alle kanten. ‘Leve de prinses!’
‘Ik heb nog één wens papa,’ fluistert Anistopera in het oor van haar vader.
‘En die is?’ vraagt de koning verbaasd.
‘Bij een koningin hoort toch een prins…’
‘Ja…?’ zegt de koning verwonderd. ‘Uh, wie uh… Hoe bedoel je?’
‘Papa, Gompidee is mijn prins. Ik wil met hem trouwen, dat is mijn liefste wens. Hij is mijn beste en trouwste vriend en ik weet zeker dat hij mij er altijd voor mij zal zijn. Mijn hele leven lang.’
De koning fronst zijn wenkbrauwen
‘Nou ja… als het zo ligt… ik bedoel als jullie dat samen willen, wie ben ik…’
‘Mag het papa?’ De prinses onderbreekt opgewonden haar vader en ze geeft hem een dikke kus op zijn wang. ‘Oh, papa wat maak je me blij en gelukkig.’
De koning zegt niets, want hij is er duidelijk helemaal van ondersteboven.
De ceremoniemeester wenkt hen beiden dat het zover is en dat het tijdstip van de kroning is aangebroken. Prinses Anistopera wordt door haar vader tot koningin van Libellenland gekroond en iedereen juicht de nieuwe maar vooral stralende koningin luid toe.

’s Avonds is er een groot bal in de tuin van het paleis. Er is een dansorkest met zingende waterjuffers, muggen met trompetten, trommelende hommels en bijen met violen. En vlinders met een harp. Pem speelt de bas. Het is één groot feest.
‘Beste vrienden…’roept de koning. ‘Heel even stil zijn… Koningin Anistopera heeft jullie nog iets belangrijks te vertellen,’ zegt de koning en hij knipoogt naar zijn dochter.
Als iedereen uiteindelijk stil is loopt Anistopera naar Gompidee.
‘Lieve Gompidee… wil je met mij trouwen?’ vraagt ze aan de groene libel.
‘Uh, natuurlijk prinses… uh koningin…maar ik...’ stamelt hij. ‘Natuurlijk…wil ik dat. Maar ik ben maar een eenvoudige…’
‘Sstt… Gompidee. Wil je?’ vraagt de prinses opnieuw.
‘Natuurlijk wil ik dat… of moet ik “ja” zeggen.’ De groene libel is helemaal de kluts kwijt.
Dan klinkt er weer een luid applaus en gejuich.
‘Leve de koningin en leve de prins… leve koningin Anistopera en leve prins Gompidee…’ galmt het door het bos.
Anistorius die naast Hommelia zit, kijkt toe en geniet van zijn gelukkige dochter.
‘Is alles toch nog goed gekomen,’ zucht hij, terwijl het feest weer helemaal op gang komt.
Hommelia kijkt hem aan maar zegt niets, ze glimlacht alleen.
Op de dansvloer dansen Anistopera en Gompidee en het lijkt wel of ze alleen maar oog voor elkaar hebben. Het is hun avond.

Het is al heel erg laat als de laatste gasten naar huis gaan. Anistorius heeft afscheid genomen van Tsjé Mug en van koningin Hommelia en van alle andere insecten. Hij heeft Koningin Hommelia beloofd dat hij haar snel zal komen opzoeken. Hij heeft nu voldoende tijd. Ook heeft hij Pem uitvoerig bedankt en de pad heeft hem vervolgens uitgenodigd om eens keer bij hem langs te komen. De koning heeft alleen maar geknikt. Hij vindt het toch nog steeds een beetje raar dat de pad een vriend van de libellen is. Het feest is ten einde.
‘Eind goed al goed,’ mompelt hij. ‘En daar heb je helemaal gelijk in Anistorius.’
 

.. 

(bij de kleurplaten staan Anistopera en Gompidee klaar om te worden ingekleurd, speciaal voor jullie gemaakt door Marloes  )

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS