WAS

 

 

Koningin Anistopera en Gompidee

Anistopera, koningin van Libellenland (30)

‘Mezelf eerst maar eens omtoveren in mezelf… in een bosheks in plaats van een raaf. Het was toch wel even handig om zo’n grote vogel te zijn. Dat ongedierte heb ik er in elk geval goed van langs gegeven. Ze vielen bij bosjes. Ze waren echt geen partij voor me, stelletje…’ moppert ze.
Krakelia is weer gewoon de bosheks en ze klopt nog een paar veertjes van haar jurk.
Even verderop in het Kronkelbos zit Tsjé Mug samen met koning Anistorius en koningin Hommelia rond een tafeltje, dat ze gemaakt hebben van een kleine rode paddenstoel.
‘Koningin, koning, dit is mijn plan. Dit is de laatste kans om Krakelia te verslaan.
Als dit ook niet gaat lukken, dan weet ik het niet meer om eerlijk te zijn,’ zegt Tsjé. Hij legt aan de koning en koningin uit wat de volgende stap zal worden in zijn strijdplan.
‘Het is wel een gewaagd plan Tsjé,’ zucht de koning. ‘Maar ik weet ook niets beters te bedenken dus dan moet het maar zoals jij het voorstelt.’
Tsjé Mug heeft namelijk voorgesteld dat de koning naar Krakelia gaat en zich aan haar overgeeft. Hij moet daarna Krakelia naar een andere plek in het Kronkelbos zien te lokken. Daar zullen Tsjé en zijn manschappen voor een hinderlaag zorgen. Tjsé weet dat aan de rand van het bos een diepe kuil is. Meestal staat er een laagje water in die kuil. Zeker als het heeft geregend en dat heeft het de laatste week gelukkig nogal eens gedaan. Het is de bedoeling dat Krakelia naar die kuil wordt gebracht en de manschappen van Tsjé zullen er voor zorgen dat ze dan in die kuil vol met water valt. Omdat bosheksen niet tegen water kunnen zal Krakelia niet meer kunnen toveren. Daarna zullen alle anderen insecten de kuil afsluiten met stukjes blad en boomschors. Takjes, veertjes en stuifmeel. Kortom alles wat er zo al in het bos voorhanden is. Omdat het daardoor heel erg donker wordt zal Krakelia niet meer weten waar ze is. De kuil is zo diep dat de bosheks er niet uit kan klimmen. Alle muggen, bijen, vlinders libellen en waterjuffers en natuurlijk ook de hommels zullen net zo lang doorgaan met het laten vallen van stukjes blad en boomschors totdat de bosheks er helemaal onder zal zijn bedolven.
‘Ik hoop wel dat er voldoende water in de kuil staat om Krakelia haar toverkracht te ontnemen, anders hebben we een stevig probleem,’ mompelt de muggenleider.
‘Wat zei je?’ vraagt koning Anistorius.
‘Ik zei dat van harte hoop dat we hiermee die gemene bosheks te grazen kunnen nemen…’ zegt Tsjé vlug. Hij wil de koning niet ongerust maken.
‘Oh. Ja, dat hoop ik ook…’antwoordt de koning.
‘Ik heb het volste vertrouwen in jou,’ zegt Hommelia tegen de muggenleider, die er warempel van gaat blozen.
‘De koning moet het doen… hij moet Krakelia naar de kuil proberen te lokken. Dat is volgens mij het meest spannende van dit plan. Als dat niet lukt, valt alles in duigen en moeten we weer wat nieuws bedenken, al zou ik echt niet meer weten wat,’ antwoordt hij.
De koningin van de hommels glimlacht.
‘Ik heb ook het volste vertrouwen in jou Anistorius, ’ zegt ze vervolgens en ze pakt de hand van de koning, die nog roder wordt dan Tsjé Mug. Hij wordt er helemaal verlegen van.
‘Uh, ja. Nou  ik uh… Ik ga mijn best doen… ik hoop uh…. Lief van je Hommelia…’ stottert hij. Koning Anistorius weet niet zo goed wat hij moet zeggen.
‘Tijd om te gaan koning,’ zegt de muggenleider en hij staat op.
‘Heel veel succes Anistorius,’ zegt Tsjé nog en hij schudt stevig de hand van de koning.
‘Nou dan gaan we maar, op zoek naar Krakelia. Die zal wel niet zo moeilijk zijn te vinden…’ zucht de libellenkoning.

.. 

(bij de kleurplaten staan Anistopera en Gompidee klaar om te worden ingekleurd, speciaal voor jullie gemaakt door Marloes  )

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS