WAS

 

 

Koningin Anistopera en Gompidee

Anistopera, koningin van Libellenland (29) 

André is bijna buiten adem als hij bij de dennen aankomt.
‘Pem…Pem!!! Ben je hier ergens?’ roept hij zo luid als hij kan.
Hij hoopt toch zo dat Pem in de buurt is en dat de pad kan hen kan helpen om de prinses veilig en wel terug te brengen naar  Libellenland
‘Ben jij het André…? klinkt het vanachter een grote struik.
‘Ja hier Pem… hier ben ik,’ schreeuwt André opgewonden. “Oh wat ben ik blij dat je hier bent.’
‘Tjonge wat een verrassing. Kom je mij een bezoekje brengen?’ vraagt de pad
‘Uh, ja… maar eigenlijk kom ik je vragen om mij te helpen,’ antwoordt de poortwachter. ‘We hebben een vreselijk groot probleem.’
‘We?’ vraagt de pad nieuwsgierig.
‘Uh ja, Gompidee en ik en natuurlijk prinses Anistopera,’ zegt André opgewonden.
‘Ik snap er helemaal niets van beste poortwachter. Kan je mij nu even rustig vertellen wat er allemaal aan de hand is.’
‘Sorry Pem, maar natuurlijk.’
André vertelt Pem over Krakelia en over Gompidee. Over koning Anistorius en natuurlijk over de gewonde prinses. Als hij zijn verhaal heeft gedaan schudt de pad zijn hoofd en zucht.
‘Tja, die Krakelia… het is altijd met Krakelia en als er iets aan de hand is, dan is het meestal niet veel goeds. Maar even terug, als ik het goed begrijp is er nog steeds een hevige strijd gaande tussen de bosheks en de libellen bij het ven…’zegt Pem.
‘Ja, maar ik weet niet goed hoe het er voor staat. Ondanks alle hulp van de muggen, bijen, hommels vlinders en waterjuffers is gaat het er moeizaam aan toe. Wij libellen, zijn niet zo goed in dit soort gevechten.’
Pem kijkt naar André. Hij weet maar al te goed dat het een moeilijke strijd zal gaan worden. Krakelia is door haar toverkracht eigenlijk onverslaanbaar.
‘We moeten het beste er maar van hopen,’ zucht hij. ‘Ik denk dat het beter is dat jij en ik en die andere libel ons eerst maar even bekommeren om de prinses. Ik hoop alleen dat ze niet bang voor me is. Libellen houden niet zo van padden en dan druk ik me nog mild uit.’
‘Ik zal het haar allemaal uitleggen Pem, mij gelooft ze wel.’
‘Nou laten we dan maar vlug op pad gaan… ha, ha op pad gaan. Moet je mij horen, wat een grap, ‘ zegt Pem met een brede lach.
André vindt het ook wel grappig, maar is te bezorgd om over de opmerking van Pem te kunnen lachen.
‘Kop op André, niet zo serieus. Het gaat echt allemaal goedkomen met die koning en die prinses van jou.’
Pem probeert André gerust te stellen, maar hij weet maar al te goed dat het ook wel eens slecht af zou kunnen lopen en dat Krakelia tot alles in staat is.
Even later zijn de poortwachter en de pad onderweg naar de plek bij de oude berk. Daar waar André  Gompidee en de prinses heeft achter gelaten.
Ondertussen gaat de strijd bij het ven in volle hevigheid verder. Tsjé Mug heeft een ander strijdplan bedacht. Hij heeft ingezien dat Krakelia moeilijk te verslaan is.
‘Terugtrekken…!’ schreeuwt hij tegen iedereen.
Koning Anistoris kijkt verbaasd naar  koningin Hommelia.
‘Het zal toch niet waar zijn… Tsjé gaat  de strijd toch niet opgeven?’ zegt hij met trillende stem.
Hommelia pakt de hand van de koning en probeert hem gerust te stellen.
‘Nee, dat geloof ik niet. Hij heeft vast en zeker een ander plan in gedachten. Nee , ik geloof niet dat Tsjé zich zomaar gewonnen gaat geven.’
De koning kijkt bezorgt naar de muggenleider, die wenkt dat iedereen hem moet volgen. Het lijkt opeens of alle muggen, bijen, hommels, vlinders,  libellen en waterjuffers zijn verdwenen en het stil geworden rond het ven.
‘Ha, die dachten mij even te pakken te kunnen nemen,’ krijst Krakelia. ‘Ha, maar dan kennen ze mij nog niet. Een bosheks geeft zich nooit gewonnen en zeker Krakelia niet. Ik ben de heerseres over het hele Kronkelbos, over alles en iedereen. Waar is die kruiperige libel eigenlijk gebleven?’ vraagt ze zich af.
Krakelia kijkt om zich heen, maar er is niemand meer te zien.

.. 

(bij de kleurplaten staan Anistopera en Gompidee klaar om te worden ingekleurd, speciaal voor jullie gemaakt door Marloes  )

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS