WAS

 

 

Koningin Anistopera en Gompidee

Anistopera, koningin van Libellenland (27) 

 

Gompidee is direct nadat het gevecht is begonnen samen met twee andere libellen en André de poortwachter naar de oude berk gevlogen.
‘Daar ligt ze André,’ roept hij naar de poortwachter. ‘Kom we gaan landen.’
Even later zitten ze samen naast de prinses, die nog steeds niet beweegt en met gesloten ogen in het lange gras ligt.
‘Ze is toch niet…? ’vraagt de poortwachter bezorgd.
‘Nee hoor, ik voel haar pols. De polsslag is welleswaar zwakjes, maar ze leeft in elk geval,’ fluistert Gompidee.
‘En nu Gompidee? Wat is nu je plan?’ vraagt André.
‘We moeten haar meenemen naar Libellenland, maar ik weet even nog niet hoe, om eerlijk te zijn. De prinses is te zwak om zelf te kunnen vliegen. We moeten hier iets op zien te vinden.’
‘Tja,’ zucht André. ‘Het zal niet anders kunnen dan dat we over land gaan. Door de lucht is ik elk geval niet mogelijk.’
‘Ik vrees van niet. Het beste kunnen we een draagbaar van bladeren en takken maken waarop we de prinses kunnen leggen.’
‘Goed plan Gompidee, maar dan zijn we nog niet in Libellenland. Hoe had je dat dan gedacht?’
Gompidee denkt diep na.
‘We moeten dragers hebben, maar waar halen we die vandaan?’
‘Tja, waar halen we die vandaan?’ zucht André.
Terwijl André en Gompidee nadenken over hoe het nu verder moet en hoe ze prinses Anistopera naar Libellenland kunnen brengen gaat de strijd bij het ven in alle hevigheid door. Krakelia die zich heeft omgetoverd in een raaf geeft zich niet gemakkelijk gewonnen. Bij de bijen en de muggen, maar ook bij de hommels zijn al veel slachtoffers gevallen, maar ze blijven dapper doorstrijden.
Tsjé Mug maakt zich zorgen over het verloop van de strijd en hij probeert iets te bedenken.’
‘Vreemd dat ze toch nog kon toveren…’zucht hij. ‘Dat was eigenlijk niet mogelijk. Ik moet iets bedenken, maar wat. Blijkbaar kan ze tegen bijensteken, en muggenprikken. En ook de steken van de hommels doen haar blijkbaar niet veel. Maar wat dan?’
‘Kom maar op smerige beesten, ik lust jullie rauw…’krijst Krakelia en ze slaat nog maar eens wild met haar vleugels, zodat ze haar aanvallers van zich afslaat.
‘We moeten haar verblinden, zodat ze niets meer kan zien… dan is onze enige kans. Dan moeten we haar naar het water leiden…’ roept Tsjé Mug tegen twee nieuwe eskaders muggen, die klaar staan om op te stijgen. Eskader zeven dekt het zicht van het linkeroog af, eskader negen dekt het rechteroog af. Eskader acht zorgt ervoor dat die raaf… uh Krakelia in de richting van het water wordt gedreven. Vooruit mannen, ik vertrouw op jullie. Actie!’
De eskaders stijgen op met voorop Tsjé Mug. Dit plan moet lukken anders ziet het er slecht uit. Koning Anistorius houdt gespannen de hand van koningin Hommelia vast. Als de hommelkoningin naar hem kijkt ziet ze zijn verontruste blik.
‘Het is allemaal mijn schuld, Hommelia…,’zegt hij met zachte stem.
Hommelia kijkt hem aan en ze schudt haar hoofd.
‘Je moet het jezelf niet aanrekenen Anistorius…’ zegt ze.
Terwijl de strijd volop doorgaat, staan Gompidee en André nog bij de prinses en proberen te bedenken hoe ze de prinses naar Libellenland kunnen brengen. 

..

 

(bij de kleurplaten staan Anistopera en Gompidee klaar om te worden ingekleurd, speciaal voor jullie gemaakt door Marloes  )

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS