WAS

 

Het geheim van het gekleurde bos (3)

 


Het geheim van het gekleurde bos (4)


‘Nou, zoals ik al heb verteld ging koning Anistorius voor een paar dagen weg uit Libellenland,’ gaat elfje Lief verder. ‘Hij had besloten om naar het grote ven te gaan. Daar was het meestal stil en zo kon hij rustig nadenken hoe het nou verder moest met zijn dochter Anistopera en Libellenland. Het was doodstil bij het ven en eigenlijk was het er een beetje spookachtig. Er hing een dichte mist over het water.

“Kan ik mijn dochter eigenlijk wel vragen om koningin te worden? Het is een zware taak en ze is nog zo jong.” vroeg hij zich af. “Misschien is het toch beter dat ik nog maar even koning blijf al valt het me zwaar.”
‘Wat zit jij te piekeren?’ hoorde de koning plotseling. De koning zag dat er een grote herfstspin achter hem stond. De koning had de spin niet aan zien komen en wist eigenlijk niet zo goed wat hij moest doen. Hij vroeg zich af of de spin wel aardig en vriendelijk zou zijn.
‘Goede dag spin. Sorry, maar ik had u niet gezien.’
‘Zeg maar “jij” hoor. Ik ben maar een doodnormale herfstspin. Niks speciaals.’
‘Oh, natuurlijk. Goed hoor. Eh… o ja, je vroeg waarover ik zat na te denken?’
‘Ja,’ zei de spin. ‘Tenminste… ik meende te zien dat je in gedachten verzonken was.’
‘Ik zal eerst even zeggen wie ik ben. Uh, ik ben Anistorus, koning van Libellenland.’
‘Zo… dan ben je niet de eerste de beste. Nou ik heet Aranea maar noem me maar Arie. Dat doet iedereen.’
‘Nou vooruit dan maar Arie,’ zei de koning maar hij voelde zich toch niet zo op zijn gemak. Het grote kruis op de rug van de spin zag er een beetje eng uit. Voorzichtig schoof de koning een klein stukje van de spin weg, die ondertussen wel heel erg dicht naast hem was komen staan.
‘Je hoeft niet bang te zijn koninkje, ik zal je niks doen hoor,’ zei de spin, die wel gemerkt had dat koning Anistorius onrustig was.
‘Nee hoor, ik ben ook niet bang voor je, maar …’
‘Maar… maar wat?’ zei de spin met een snauw.
‘Rustig nou Arie, ik bedoel het echt niet verkeerd,’ zei de koning snel om te voorkomen dat de spin nog bozer werd.
‘Nou, dan is het goed. Maar, waar zat je nou zo over na te denken?’
‘Over mijn dochter Anistopera. Ik zou graag zien dat ze het van mijn overnam en koningin van Libellenland gaat worden. Maar helaas, ze heeft er niet zo veel trek in om koningin te worden omdat ze zich liever vermaakt met de vlinders en de andere libellen en met de waterjuffers.’
‘Zo. Nou dat klinkt helemaal niet verkeerd…’ zei de spin terwijl hij met een van zijn harige poten over zijn scherpe kaken wreef.
De koning schoof weer een stukje verder opzij, maar de spin kwam weer pal naast hem staan.
‘En Arie, wat doe jij zoal de hele dag?’ vroeg de koning aan de spin om zo het gesprek een andere wending te geven.
‘Uh, tja, wat moet ik daarop zeggen…. Eens kijken hoe kan ik dat het beste uit leggen… Eh… ik ben de hele dag bezig met mijn web. Dat vergt nogal wat onderhoud. Daar ben ik druk mee. Ja, je hoort het goed, ik heb een eigen web. Het is een heel wat werk hoor, dat moet je echt niet onderschatten. Soms gaat het stuk en dan moet ik weer  helemaal opnieuw beginnen.’
‘Waardoor gaat het dan stuk ?’ vroeg de koning, hoewel hij wel een idee had waar dat van zou kunnen komen.
‘Dat zou ik je wel uit kunnen leggen koninkje, maar misschien is het beter om het je even te laten zien. Ja, dat is veel beter. Ga maar met mij mee?’ vroeg de spin aan koning Anistorius.
‘Nou Arie, ik wil je niet beledigen of zo, maar ik moet nu echt terug naar Libellenland. Men wacht op mij,’ zei de koning met een serieus gezicht, maar eigenlijk had hij snel deze smoes verzonnen, want hij voelde wel dat het niet pluis was.” 

Elfje Lief kijkt naar de andere elfjes die allemaal gespannen zitten te luisteren.
‘Zullen we nu even een pauze nemen, dan gaan we zo meteen weer verder?’
vraagt ze.
Alle elfjes zijn het met haar eens, want ze vinden het toch wel spannend


 

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS