WAS

 

 

 De eerste sneeuw (1)

Als de elfjes wakker worden is het Kronkelbos bedekt onder een dikke deken van hagelwitte sneeuw. Professor Knappebol had er al iets over verteld. Hij had het op het nieuws gehoord. De elfjes hadden nog nooit van sneeuw gehoord laat staan dat ze ooit sneeuw hadden gezien.
De professor had aan de elfjes uitgelegd wat sneeuw eigenlijk was. Elfje Knutsel had het wel interessant gevonden, maar elfje Boefje was er bij in slaap gevallen.
‘Sneeuw, beste elfjes, dat is warme damp die in de lucht heel erg koud wordt en daarna verandert die damp door die kou in een soort pluisjes. Dat noemen we sneeuwvlokjes. En als er heel veel van die vlokjes zijn dan vallen die naar beneden en als de grond dan ook nog heel koud is, dat blijven ze liggen. Er als er dan heel veel zijn gevallen, nou dan is alles bedekt onder een witte deken van sneeuw. De bomen, de huizen de wegen, eh eigenlijk alles zoals ik al heb verteld.’
De elfjes hadden het wel een beetje spannend gevonden.

En nu was het dan zover.
Elfje Zon is helemaal opgewonden.
‘Elfjes, elfjes kom eens gauw kijken. Alles is wit. Precies zoals de professor het gisteren ons heeft verteld. Oh, wat is dat mooi.’
Elfje Lief gaat naast elfje Zon staan en samen kijken ze door het raam naar buiten. En ook elfje Bloem is al wakker en voegt zich bij de andere elfjes.
Alleen Elfje Knutsel en elfje Boefje slapen nog. Elfje Knutsel snurkt zelfs.
‘Hé luiwammesen, kom eens uit jullie bedje,’ roept elfje Lief. ‘ Kom nou toch eens kijken hoe mooi alles er buiten uitziet.’
Elfje Boefje is als eerste bij het raam.
‘Zo dat is een mooi plaatje. Ik denk dat we zo maar eens naar buiten gaan. Ik wil wel eens echte sneeuw voelen. Het lijkt me wel een beetje koud.
‘Dan moet je iets warms aandoen. Handschoenen bijvoorbeeld, en een das.
‘En waar haal ik die dan vandaan?’ vraagt elfje Boefje.
‘Dat is een goede vraag. Misschien heeft de professor wel een oplossing.’
‘Laten we dat dan maar hopen,’ zegt elfje Boefje. ‘Anders hebben ze straks allemaal koude handen en voeten.’
‘En een koude neus,’ zegt elfje Knutsel die zich ondertussen ook heeft aangekleed en er klaar voor is om naar buiten te gaan.
‘Kunnen we niet beter even wachten tot de professor ook wakker is. Ik weet niet of het wel verstandig is om zo maar even naar buiten te gaan,’ zegt elfje Bloem. Ze is blijkbaar een beetje bang van de sneeuw. En dat is ook niet zo vreemd. Het is tenslotte de eerste keer dat de elfjes sneeuw zien. In Elfjesland, waar de elfjes vandaan komen valt nooit sneeuw. Daar schijnt altijd de zon en soms, heel af en toe regent het een paar druppels, maar dat is dan ook alles. 

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS