WAS

           

               DE TIJDMACHINE van professor knappebol

                                         nieuwe avonturen van elfje Lief en de elfjes uit Elfjesland

         

De tijdmachine van professor Knappebol (54) slot

 

En zo gingen de professor en karabouter Karabouwtje aan de slag. Ondanks de hulp van elfje Lief en de andere karabouters vorderde het karwei traag. De baronesse was ongeduldig geworden en had de professor gevraagd, waarom het bouwen van de tijdmachine zo langzaam ging.
De professor had haar uitgelegd dat Karabouwtje en hij elk onderdeeltje uitgebreid wilden testen. En daarom duurde het zo lang.
De baronesse had nog een beetje gemopperd, maar ze had wel ingezien dat de professor gelijk had. Het moest dit keer helemaal goed gaan, ze mochten geen enkel risico nemen.
Elfje Lief had de buitenkant van de tijdmachine roze geschilderd en ze had met sierlijke letters een naam op de tijdmachine aangebracht
“De Roze Luchtpiraat 1” stond er met grote sierlijke letters op geschilderd.
De professor had gevraagd waarom ze deze naam had gekozen, en elfje Lief had hem uitgelegd dat ze die naam goed vond passen bij de tijdmachine.
‘En waarom nummer 1 elfje Lief?’ had hij aan haar gevraagd. ‘Ik denk niet, ook als deze opdracht mocht slagen, dat we nog ooit een nieuwe tijdmachine zullen bouwen.’
‘Maar als deze tijdmachine echt heel succesvol is… Je weet maar nooit,’ had elfje Lief met een lach geantwoord. ‘Ik elk geval hebben we dan al een naam,   de Roze Luchtpiraat 2.’
De professor had alleen maar geglimlacht en karabouter Karabouwtje had zijn hoofd geschud. Daarna waren ze weer snel verder gegaan met hun werk.
De weken gingen voorbij en ondanks dat de professor en de karabouters en elfje Lief en zelfs Jacobus Roeptumaer en baronesse Gertruida er alles deden om de tijdmachine zo snel mogelijk klaar te hebben, leek het toch nog steeds heel erg langzaam vooruit te gaan. Er waren ook een paar proeven gedaan, die niet goed waren gegaan en de professor had daarom nieuwe onderdelen moeten kopen, en die moesten helemaal uit Engeland komen.
‘Daar wordt een mens niet vrolijk van,’ had de professor gemopperd toen hij een mailtje had gekregen, waarin stond dat het nog wel even kon duren voordat de onderdelen op kasteel Okkervliet zouden aankomen.
Ook was een van de motoren doorgebrand. Hoe dat had kunnen gebeuren was voor iedereen een raadsel.
‘Tjonge, het hele bos had wel vlam kunnen vatten,’ zuchtte Jacobus. ‘Gelukkig maar dat we de brand snel konden blussen.’
Bij een van de andere testen was het kompasglas kapot gevallen. Dus was het ook weer wachten op een nieuw glas en ook dat kon wel even duren.
Baronesse Gertruida en elfje Lief konden niet anders dat geduldig toezien hoe de professor en de karabouters bijna dag en nacht aan de tijdmachine werkten. Daar lag het niet aan.

Ondertussen was het alweer een aantal weken geleden dat elfje Knutsel elfje Boefje, elfje Stoer en karabouter Stroompje waren vertrokken met de andere tijdmachine. Niemand had meer iets van hen gehoord, maar dan ook helemaal niemand, en iedereen had hierover zo zijn eigen gedachten. Elfje Lief, elfje Bloem, elfje Zon, de professor en de baronesse maakten zich grote zorgen, maar dat vertelden ze niet tegen elkaar. De karabouters hadden samen al overlegd wat ze nog konden doen, als deze tijdmachine niet ging lukken.
‘De Roze Luchtpiraat 1 gaat een succes worden,’ had karabouter
Karaboontje vol overtuiging geroepen. ‘Dat moet gewoon…!
De andere karabouters hadden hem aangekeken en even later riepen ze in koor.
‘Succes is waarom het gaat, leve de Roze Luchtpiraat.’
“Nog een keer,’ had Karaboontje gezegd en weer hadden de karabouters zo luid mogelijk de leus geroepen. Zelfs zo luid dat Jacobus Roeptumaer, die in de kelder van kasteel Okkervliet was, het kon horen.
‘Succes is waarom het gaat, leve de Roze Luchtpiraat,’ riep hij uit volle borst.
Maar al met al zou het nog wel een tijd gaan duren voordat de tijdmachine op zoek kon gaan naar de andere elfjes en Karabouter Stroompje.

 

EINDE

 

 

Volgende week de eerste aflevering van
In het land van elfje Stoer

 

 
 Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.. 

(bij de kleurplaten staan Anistopera en Gompidee klaar om te worden ingekleurd, speciaal voor jullie gemaakt door Marloes  )

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS