WAS

           

               DE TIJDMACHINE van professor knappebol

                                         nieuwe avonturen van elfje Lief en de elfjes uit Elfjesland

         

De tijdmachine van professor Knappebol (46)

Terwijl elfje Lief haar verhaal vertelt over de tijdmachine zijn professor Knappebol en karabouter Karabouwtje nog steeds druk met het sleutelen aan het opsporingsapparaat.
‘Nog even dit schroefje vastdraaien en dan is het wat mij betreft klaar,’ zegt karabouter Karabouwtje met een diepe zucht. Ze hebben onophoudelijk aan het apparaat gewerkt en zowel de professor als de karabouter zijn nu toch wel moe geworden. De professor wrijft door zijn vermoeide ogen en de karabouter weet blijkbaar niet eens meer waar zijn schroevendraaier is.
‘Waar is dat ding nou gebleven?’ moppert hij. ‘Hij moet op de grond zijn gevallen, want hier zie ik hem nergens meer liggen. Misschien is de schroevendraaier van de tafel gerold en is hij onder de werkkast terecht gekomen.’
Maar waar de karabouter ook zoekt, hij vindt de schroevendraaier niet.
‘Hij moet hier toch ergens zijn,’ mompelt Karabouwtje en hij gaat plat op zijn buik liggen, zodat hij onder de kast kan kijken.
‘Raar… maar hier ligt dat ding ook niet,’ zegt hij.
‘Heb je wel goed gekeken?’ vraagt professor Knappebol.
‘Ik dacht het wel, maar misschien wil jij eens kijken?’ antwoordt Karabouwtje.
De professor gaat op zijn knieën zitten en voelt met zijn hand onder de werkkast.
‘Volgens mij ligt hij hier niet, ’zegt de professor. ‘Ik kan die schroevendraaier van jou ook niet vinden. Wil je de zaklamp eens even voor me pakken? Die ligt op de werkbank, naast het opsporingsapparaat,’ vraagt professor Knappebol aan Karabouwtje.
Met veel gekreun staat de karabouter op en loopt naar de werkbank.
‘Je moet toch eens een beetje meer aan gymnastiek gaan doen. Die spieren van jou worden een beetje stijf. Je kraakt een beetje,’ grinnikt de professor.
‘Krakende wagens lopen anders het langst…’ antwoordt Karabouwtje. Hij pakt vervolgens de zaklamp van de werkbank en geeft de lamp aan de professor.
‘Weet je zeker dat je die schroevendraaien hebt laten vallen?’ vraagt professor Knappebol, nadat hij tot drie keer toe met de zaklamp onder de kast heeft geschenen en niets heeft kunnen vinden, althans geen schroevendraaier, maar wel een sleutel.
‘Hé, die was ik al een tijdje kwijt…’ zegt de professor als hij de sleutel onder de kast heeft gehaald. ‘ Dus daar was hij gebleven.’
‘Fijn dat je jouw sleutel terug hebt gevonden, maar nou heb ik nog steeds mijn schroevendraaier niet.’
‘Tja, en aan die sleutel heb ik ook niet veel meer. Het zou best eens kunnen zijn dat mijn huisje morgen er niet meer staat,’ zucht de professor.
‘Dat zou inderdaad best eens kunnen, dus laten we maar snel verder gaan met het opsporingsapparaat,’ zegt Karabouwtje bijna onhoorbaar.
‘En je schroevendraaier dan…?’vraagt de professor verbaasd.
‘Uh… die… de schroevendraaier? Die… uh die heb ik weer, uh hij zat in mijn vestzak,’ stamelt karabouter Karabouwtje en hij heeft er een rode kleur van gekregen.
‘In je vestzak?’
‘Ja, hij moet er per ongeluk in terecht zijn gekomen,’ zegt Karabouwtje.
‘Ik voelde iets raars in mijn vestzak, en floep… daar was de schroevendraaier weer. Hoe is het mogelijk?’
‘Tja, Karabouwtje, soms gebeuren er rare dingen,’ zegt de professor met een lach als hij ook kreunend en steunend weer is opgestaan.
‘Misschien kunnen we beter samen onder gym gaan?’ zegt de karabouter met een brede grijns op zijn gezicht. ‘Want zo te horen ben jij er ook wel aan toe Willem.’
‘Ja ja… maar ik weet in elk geval nog waar ik mijn spullen laat.’
‘Daar heb je een punt,’ antwoordt karabouter Karabouwtje. ‘Maar laten we maar snel weer verder gaan. Des te eerder zijn we klaar en de tijd begint ook te dringen. Voordat we het weten, staan de graafmachines hier voor de deur.’
En na een korte pauze en een kopje koffie gaan de professor en de karabouter weer vlug aan het werk.

 

 
 Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.. 

(bij de kleurplaten staan Anistopera en Gompidee klaar om te worden ingekleurd, speciaal voor jullie gemaakt door Marloes  )

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS