WAS

           

               DE TIJDMACHINE van professor knappebol

                                         nieuwe avonturen van elfje Lief en de elfjes uit Elfjesland

         

De tijdmachine van professor Knappebol (45)

Even later gaan de karabouters en elfje Lief over de ophaalbrug en klopt karabouter Karaboer op de poort van het kasteel.
Na een paar minuutjes wordt de poort met een piepend en knarsend geluid geopend en direct daarna komt Jacobus Roeptumaer naar hen toe.
‘We maakten ons al zorgen,’ zegt de lakei. ‘De baronesse heeft me wel tien keer gevraagd of ik al iets van jullie heb gehoord en of ik toch wel de poort goed in de gaten heb gehouden. Maar goed, we zijn blij dat jullie er zijn. Kom maar vlug mee naar binnen, dan kan ik de poort weer sluiten. O ja, en natuurlijk wens ik jullie namens de baronesse en ook namens mezelf een hartelijk welkom op kasteel Okkervliet.’
‘Dank je wel Jacobus,’ zegt elfje Lief en de karabouters sluiten zich hierbij aan.
‘Ik neem aan dat jullie wel trek hebben in een kop heerlijke warme chocolademelk en ik heb vanmiddag ook nog speciaal voor jullie appeltaart gebakken.’
‘Nou, dat gaat er wel in lijkt me,’ zegt Karawinkel. ‘Om eerlijk te zijn ben ik wel toe aan iets warms en zeker aan iets lekkers.’
‘Anders ik wel,’ zegt karbouter Karaboontje.
‘En anders wij wel,’ giechelen Elfje Lief en Karaboer.
‘Waarom zijn jullie eigenlijk zo laat?’ vraagt Jacobus, ‘We hadden jullie al veel eerder verwacht.’
‘Tja Jacobus, dat is een lang verhaal. Misschien dat we dit beter kunnen vertellen als de andere elfjes en baronesse Gertruida er ook bij zijn,’ stelt elfje Lief voor.
‘Dat klinkt tamelijk gewichtig elfje Lief. Er is toch niets erg aan de hand?’ zegt Jacobus.
‘Uh… ik leg het straks wel allemaal uit,’ antwoordt elfje Lief. ‘Waar zijn elfje Bloem en elfje Zon eigenlijk?’
‘Die hebben hun kamers al in orde gemaakt en nu zijn ze bij de baronesse. Volgens mij is de baronesse van plan om de beide elfjes te leren hoe ze bloementjes moeten borduren. Tenminste… zo was de situatie voordat ik naar de poort ging,’ antwoordt de lakei terwijl hij voorop gaat.
Als ze boven aan de trap zijn, lopen ze door een lange donkere gang. Elfje Lief herkent de gang nog van de eerdere bezoeken aan baronesse Gertruida, en even later staan ze voor de grote houten deur van de salon.
Jacobus Roeptumaer klopt drie keer zachtjes op de deur.
‘Binnen,’ klinkt het.
‘Ah, daar zijn jullie dan eindelijk,’ zegt de baronesse en ze is zichtbaar blij als ze elfje Lief en de karabouters ziet. ‘Ik maakte me al zorgen. Maar… waar is de professor en waar is die andere karabouter uh… karabouter Karabouwtje? En waar zijn de andere elfjes?’
Elfje lief neemt het woord.
‘Baronesse Gertruida… en elfje Zon en elfje Bloem, ik heb jullie van alles te vertellen. Over de professor, over Karabouwtje maar vooral over elfje Knutsel, elfje Boefje en elfje Stoer. En natuurlijk ook over karabouter Stroompje. Misschien kunnen we beter aan de grote tafel kunnen gaan zitten, tenminste als de baronesse het goed vind?’
‘Natuurlijk vind ik dat goed elfje Lief. Kom, laten we dan maar vlug gaan zitten, want ik ben toch wel zeer benieuwd wat elfje Lief ons te vertellen heeft,’ zegt baronesse Gertruida met een glimlach, terwijl ze zich toch ook wel zorgen maakt, zeker als ze de tranen in de ogen van elfje Lief ziet.
‘Jacobus, zorg jij er ondertussen voor dat we iets te drinken en te eten hebben?’ vraagt baronesse Gertruida aan de lakei.
‘Natuurlijk mevrouw, een ogenblikje. Ik ben zo weer bij u terug,’ antwoordt de lakei.
‘Zal ik dan maar alvast beginnen?’ vraagt elfje Lief. 

 
 Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.. 

(bij de kleurplaten staan Anistopera en Gompidee klaar om te worden ingekleurd, speciaal voor jullie gemaakt door Marloes  )

Heb je ook een idee voor ELFJE LIEF,stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ( een mooie tekening vinden we ook leuk en de mooiste zetten we op de website van Elfje Lief.)

 

WAS