Henneman of Heijmans  

Jos Heijmans   Heel bijzonder 11 

Het heeft even geduurd, maar nu is het dan ook zover. Vandaag 2 juni komt de temperatuur boven de 30°. Dat is even wennen.
En wat ook even wennen is, dat wij… eh Duncan natuurlijk, het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen.
Bravo Duncan, goed gedaan. Natuurlijk was je getipt als de grote favoriet… maar ja, je weet het maar nooit met die tele-voters, in al die verschillende landen. En nu…?
Nou zijn wij… uh Avro-Tros belast met het organiseren van het Songfestival in 2020. Wat voor een uitdaging is dat...! Alleen al de selectie van de presentatoren of -trices, of misschien wel beide.
En waar dan wel? Amsterdam…Rotterdam…of ergens in de provincie…bijvoorbeeld in Brabant of Friesland, of Drenthe of…Gelderland…
Ja, daar komt wat bij kijken. Maar ja, als het goed is, levert het ook uiteindelijk wat op.
Voor Avro-Tros wordt het wel een uitdaging en de discussie dat het allemaal van onze centen wordt gedaan, zal weldra wel los gaan barsten. Misschien een mooie uitdaging voor Shell en Akzo en Philips om eens wat terug te doen en het potje van het Songfestival mede te vullen. Een soort achterstallige incasso… van winstbelasting of zo. Maar dat zal wel niet gebeuren, denk ik, tenzij er een regeling wordt bedacht door Mark & Co. om dit soort bijdragen aftrekbaar te maken.
Nee Avro-Tros…het is niet zo maar iets, om zo’n songfestival te moeten organiseren, vooral om het steeds meer een rariteitenfestival is geworden. Ik zou Madonna niet proberen, en ook Lee Towers niet. Het “You never walk alone” is niet meer te overtreffen na het zien en horen van de Liverpoolfans in Madrid, na het winnen van de Cup met de grote oren. Misschien moeten jullie het gewoon simpel houden… een puur liedjesfestival en niets meer en minder. Maar dat zal wel niet gebeuren vrees ik. Volgend jaar in mei zullen we het weten. Misschien wordt het dan toch niet zo “hot” als op deze 2e juni. Hoe dan, van mij “douze points” voor deze mooie zomerdag.

Jos Heijmans

 

nb eerst volgende Heijmans/Henneman op 2 september   

 

 

 

 

 

 

 

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Jos Heijmans