inleiding of proloog...

 

Doe eens wat anders ( schrijf een boek)

Vandaag 31 oktober typ ik de eerste woorden van wat in de komende maanden mijn 10e roman moet worden. Dat is een voornemen… en dat is in elk geval al iets. De titel “ Doe eens wat anders (schrijf een boek)" Ik heb overwogen om het “Doe eens gek (schrijf eens een boek) te noemen, maar het is verdorie een serieuze zaak… toch?

In deze nieuwe roman ga ik beschrijven… uh ga ik proberen een beeld te geven… Nou ja, ga ik jullie meenemen in het schrijfproces van deel 4 van An Ciorcal Dúnta. Ik was het eigenlijk helemaal niet van plan, dat deel 4. Ik vond en vind nog steeds dat een trilogie een trilogie is. Genoeg is genoeg. Punt uit. Maar…

Het eerste deel van An Ciorcal Dúnta ( De Gesloten Cirkel) als E-book is tot nu toe nou niet bepaald een “hardloper”. Sinds augustus verkrijgbaar, en in november …Ach, laten we maar zeggen dat het komt door Oekraïne, personeelstekort, de stand van de zon of dat de put-in anders had gemoeten. Natuurlijk bedoel ik input… sorry. 

Enfin, deel 4 gaat in feite simultaan (uh in elk geval min of meer tegelijkertijd) ontstaan met “Doe eens wat anders” en gaat verder waar deel 3 is opgehouden. De (nog) open vragen verdienen (misschien) een antwoord, maar een ding is zeker… zonder deel 1 t/m 3 wordt het wel moeilijk om het verhaal van deel 4 te begrijpen. Het is maar even dat dit gezegd is. Ik heb nog geen titel, maar jullie lezen vanzelf wel hoe lastig dit kan zijn in het eerste hoofdstuk van  ja…ja  “Doe eens… etc.”   

Tot zover mijn voornemen… tot volgende week.

Wordt vervolgd.

Groeten 

Jos Heijmans